6G Mreža

Primjene tehnologije 6G

1. Autonomna vozila

6G će omogućiti napredne komunikacijske sustave koji će omogućiti autonomnim vozilima da razmjenjuju podatke s drugim vozilima, infrastrukturom i pješacima u stvarnom vremenu, poboljšavajući sigurnost i učinkovitost prometa.

2. Zdravstvena skrb

6G će omogućiti razvoj tehnologija za daljinsku medicinsku dijagnostiku i tretmane s minimalnom latencijom, omogućujući kirurzima da izvode operacije na daljinu i omogućujući praćenje pacijenata u realnom vremenu.

3. Proširena stvarnost (AR) i Virtualna stvarnost (VR)

6G će pružiti dovoljno širinu pojasa za prijenos visokokvalitetnih VR i AR sadržaja s gotovo trenutnim odzivom, što će omogućiti imerzivno iskustvo korisnicima u različitim područjima, poput igara, obrazovanja i simulacija.

4. Pametni gradovi

Tehnologija 6G omogućit će integraciju velikog broja senzora i uređaja u pametne gradove, omogućujući praćenje i upravljanje raznim aspektima urbanih okruženja, poput prometa, energije, sigurnosti i okoliša.

5. Industrijska automatizacija

U industriji, 6G će omogućiti brzu i pouzdanu komunikaciju između strojeva, robota i sustava upravljanja, što će povećati učinkovitost proizvodnje, smanjiti troškove i omogućiti fleksibilnije proizvodne procese.

6. Internet stvari (IoT)

6G će podržavati masovno povezivanje IoT uređaja s visokom pouzdanošću i niskom latencijom, omogućujući razvoj novih pametnih uređaja i aplikacija u različitim područjima, uključujući kućanstva, industriju, poljoprivredu i zdravstvo.